کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید.
دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه میشود…
جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلاتها، تنها 10 درصد کاکائو به کار میرود.
بهطور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند:
– شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند.
– شکلاتهای شیری حاوی سیر، شکر و وانیلند.
– در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میشود.
فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی، از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند.
از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشارخون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و سبب افزایش حافظه نیز میشود.
این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.
جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تأثیر سوء آن بر سیستم قلبی _ عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.
مضرات شکلات
* فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.
* چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا، خطرناک باشد.
* همچنین شکلات کافئین دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نکنید.
سه نکته شکلاتی
1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتیگراد است.
2- شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
3- شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.
*برای لاغر شدن باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. مصرف چای سبز و… همراه با رژیم غذایی می تواند اثر بهتری داشته باشد.
با نوشیدن چای سبز میزان متابولیسم چربی ها و هیدرات کربن افزایش می یابد. به این ترتیب میزان قند خون و چربی ها همواره در حد متعادلی خواهد بود. تعادل این دو شاخص بدن را با ازدیاد یا کمبود چربی و هیدرات کربن روبه رو نمی کند.
مواد غذایی با کالری منفی (NEGATIVE CALORIE FOODS) یاچربی سوز شامل انواع مختلفی از میوه ها و سبزی ها هستند که آن ها را نام می بریم :
از سبزی ها: مارچوبه – چغندر – کلم – کلم بروکلی – هویج – گل کلم – کرفس – کاسنی – فلفل قرمز – خیار – شاهی – سیر – لوبیا سبز – کاهو – پیاز – تربچه – اسفناج – شلغم و کدو سبز
از میوه ها: سیب – زغال اخته – طالبی و گرمک – گریپ فوروت – لیمو ترش – انبه – پرتقال – هلو – آناناس – تمشک – توت فرنگی – گوجه فرنگی – نارنگی و هندوانه
منبع: