خواص میوه هامواد غذایی

خواص شلغم

شَلْغَم سبزی ریشه ای است به رنگ سبز و سفید و یا بنفش و با برگ‌هایی ناصاف و بریدگی‌های زیاد. ریشه آن غدّه‌ای و به شکل‌های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکه‌های بنفش می‌باشد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌اش ارزنده‌است، بلکه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده ، در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.
طبع شلغم گرم و تر است.
اگر صبح شلغم را به‎عنوان صبحانه بخوریم و بالای آن چیز دیگری نخوریم مطمئناً تا ظهر سیر خواهیم بود.
شلغم باعث تقویت بینایی می‎شود.
خوردن شلغم باعث افزایش ادرار شده، به مزاج لینت می‎بخشد.
شلغم تحریک‎کننده‎ی نیروی جنسی است.
شلغم دفع‎کننده‎ی سنگ مثانه می‎باشد.
برای درمان ورم طحال و سوزش ادرار ریشه باریک شلغم (دم باریک) را تمیز بشویید خشک کنید و بسایید با کمی عسل میل کنید اگر نبود از تخم شلغم استفاده نمایید.
برای تسکین دردهای مفصلی و نقرس، شلغم پخته را به‎صورت ضماد بگذارید.

خوردن شلغم برای کسانی که گواتر دارند،  مجاز نمی‎باشد.

شلغم چاق کننده است.

خوردن شلغم باعث کم شدن جوش‎های غرور جوانی می‎گردد.

اگر خانم شیردهی شلغم را در دوران شیردهی به کودک بدهد یا خود او مصرف کند یا دوران بارداری بخورد باعث رشد و محکم شدن استخوان کودک، زود درآوردن دندان، زود حرف زدن و زود به راه افتادن می‎شود و در مقابل بیماری‎ها مقاوم‎تر است.

برای درمان کم‎خونی، شلغم را رنده کرده و با کمی نمک روی آن را بپوشانید با جعفری یا سالاد مخلوط نموده همراه غذا بخورید.

جهت گلودرد آب شلغم غرغره کنید.

برای سر باز کردن دمل و کورک مرهم شلغم را بگذارید.

اگر 40 روز به خوردن شلغم مداومت کنیم بیشتر امراض از بدن خارج می‎شود.

تخم شلغم برای باد و نفخ در بدن مفید است (این بیماری در اثر کم‎کاری کبد که نتواند سمومات را دفع کند پشت چشم و پشت پا باد می‎کند و باید از خوردن غذاهای سنگین خودداری کرد). تخم شلغم + تخم ترب + تخم هویج + تخم کرفس از هر کدام 5 گرم در یک لیتر آب جوشانده، روزی 3 استکان بخورند؛ همچنین شلغم ‎داغ را پشت دست و پای ورم نموده بگذارند و آش شلغم که گل سرخ روی آن پاشیدهاند،  بخورند.

آش شلغم برای درد مفاصل مفید است.

سعی کنید هنگام خرید شلغم، شلغم‎های ریز و متوسط را که توپُر باشد و تلخ نباشد بخرید.

کسانی که بیماری قند دارند چنان چه گواتر نداشته باشند، شلغم را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

کسانی که چربی خون آن‎ها بالا است سعی کنند هفته‎ای 3 روز صبحانه شلغم بخورند و تا ظهر هیچ چیز دیگری نخورند.

شلغم برای آبسه و پیله‎ی دندان مفید است. خام یا پخته به هر دو صورت میل کنید.

برای برفک دهان اطفال، می‎توان شلغم پخته را روی برفک مالیده، از بین ‎برد.

کسانی که آسم دارند داخل شلغم خام را به اندازه یک قاشق غذاخوری خالی نموده سپس شب یک قاشق شکر داخل آن ریخته صبح بعد از صبحانه شربتی را که در درون شلغم جمع شده است، میل کنند.

شلغم بهترین داروی ضدعفونی کننده‎ی معده است و همچنین تمیزکننده‎ی روده.

برای تسکین درد مفاصل شلغم را رنده کرده، با عسل مخلوط نموده، داخل یک شیشه بریزید و در شیشه را محکم ببندید و شیشه را در آب جوش بگذارید که کاملاً پخته شود سپس از ضماد به‎دست آمده در محل درد بگذارید.

آب شلغم حل کننده‎ی اسیداوریک است 10 صبح و 5 بعدازظهر نصف استکان استفاده شود.

حضرت امام صادق(ع) فرموده‎اند: دافع بیماری جذام است.

برای درمان موخوره، شلغم را در عرق آویشن برای موهای مشکی و عرق بابونه برای موهای بور پخته، در حمام از ضمادش به سر موها بمالید.

شلغم مناسب مغز و اعصاب بوده، حافظه را تقویت می‎کند و به اعصاب نیرو می‎بخشد.

خوردن شلغم باعث می‎شود که فرد در مقابل امراض پوستی مقاوم باشد.

شلغم قوه بینایی را زیاد و شب کوری را از بین می‎برد.

خوردن شلغم از رقیق شدن خون جلوگیری می‎کند و باعث پایین آمدن فشارخون می‎شود.

خانم‎هایی که می‎خواهند آبستن شوند برای آن که رحم ‎آن‎ها مستعد آبستنی گردد قبل از آن شلغم زیاد مصرف کنند تا نوزادی سالم و قوی داشته باشند.

اگر در فصل زمستان از اگزما استفاده شود به مدت یک‎سال از منافع آن بهره‎مند خواهید بود.

ترشی شلغم باعث از بین بردن رطوبت معده و بازکننده اشتهاست. طرز تهیه ترشی: سر و ته شلغم‎های ریز را زده، داخل سرکه سیب بیندازید.

چنانچه روزانه شلغم خام همراه غذا خورده شود، جوش‎های صورت شما برطرف خواهد شد.

کسانی که اگزما دارند هر روز یک شلغم خام بخورند؛ اگزمای آن‎ها سریع تر خوب خواهد شد.

تخم شلغم همراه با عسل به تقویت رئیسه و قوه باه بسیار مفید است (تخم شلغم 30 گرم + عسل 100 گرم).

برای از بین بردن خرخاکی شلغم را بکوبید و در ظرف آبی بریزید و ظرف آب را در مکان استقرار خرخاکی‎ها بگذارید؛ همه آن ها خود را در سطح آب خواهند انداخت.

برای دفع سموم بدن تخم شلغم را کوبیده، با عسل مخلوط نمایید. روزی یک قاشق مرباخوری میل نمایید. (تخم شلغم 30 گرم در 100 گرم عسل).

برای درمان جوش‎های قرمز پوست، آب‎لیمو 20 گرم + آب هویج 100 گرم + آب شلغم خام 80 گرم با کمی عسل مخلوط کرده، میل کنید.

برای سرزنده شدن و بشاش شدن پوست خود یک عدد شلغم و یک عدد هویج را در کمی آب بپزید سپس له کرده، به صورت ماسک روی صورت بگذارید؛ بعد از 20 دقیقه با شیر تمیز کنید.

اگر آب شلغم را گرفتید فوراً بخورید؛ چون در اثر نگهداری فاسد می‎شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا